Sport och spel har alltid varit sammankopplade på ett sätt eller annat. Idag ska vi titta på några olika sätt som dessa två världar möts för att skapa nya upplevelser.

Sportspel

Det kanske mest självklara sättet utifrån perspektivet av en spelsajt är ju spel som spelas precis som sporten. Det finns åtskilliga spel baserade på alla de stora sporterna. Serier som NHL och FIFA är ju välkända bland dessa spel och har producerats ända sedan tidigt 1990-tal till både PC och konsol. Många andra sporter som basket, baseball, amerikansk fotboll, golf, åtskilliga motorsporter och mycket annat kan även hittas representerade i detta segment.

Fantasysporter

Till skillnad från sportspel är fantasysporter något man behöver följa den riktiga sporten i fråga för att kunna spela. I början spelade med papper och penna men numera tar det plats på nätet. Det går helt enkelt ut på att man väljer ut sitt eget fantasilag bland aktiva spelare i en serie eller liga och ju bättre dessa spelare presterar under en säsong desto mer poäng tjänar man ihop.

9507350-fantasy-football-letterpress

Sport och odds

Innan både sportspel och fantasysporter hade vi ju dock spel i avseendet att spela om pengar. Detta är troligtvis något som funnits på ett sätt eller annat sedan vi haft organiserad sport, och säkert redan innan det. Idag är oddsspel ett stort internationellt fenomen och enorma bolag har växt upp tack vare denna marknad. Många som spelar på oddsen gör detta för att göra sporten ännu mer spännande och engagemanget de har inför en match kan öka avsevärt även om det bara är små summor som står på spel.

odds_248181331