Kortspel är något som vanligtvis spelas av två eller fler personer samtidigt, även om det finns undantag som patiens. Den som gillar kortspel och gärna spelar dessa på datorn, mobilen eller surfplattan har många roliga alternativ att välja mellan.

Poker

Poker är det mest spelade kortspelet i världen. Vilket kanske inte är helt och hållet rättvist med tanke på att det egentligen är flera olika spel som har vissa regler och konventioner gemensamt. Men för den som vill spela poker finns mängder med alternativ, åtminstone så länge man inte har något emot att spela för pengar.

Blackjack

Blackjack är ett väldigt populärt kortspel med en lång historia bakom sig. Det är också ett av de få kortspel man tekniskt sett kan spela själv då det finns flera varianter där man mer eller mindre spelar mot datorn. Till skillnad från poker behöver man inte ha tusentals spel bakom sig för att bli bra på spelet.

Baccarat

Baccarat är ett av de mindre kända kortspelen man kan hitta på ett casino, och något somliga kanske bara är bekant med tack vare gamla James Bond filmer. Spelet har en hel del gemensamt med blackjack i hur det går till, men reglerna är något man bör kolla upp innan man sätter sig ned och spelar det.

Videopoker

Videopoker kallas ibland för en kombination av poker och en spelautomat. Och medan det kanske inte är det bästa beskrivningen finns det absolut ett korn av sanning i det hela. Detta kan dock sägas vara ett av de få pokerspelen som är designad att spelas av endast en person åt gången.