Det finns flera roliga kortspel, både de som man kan spela analogt med sina vänner och de som man digitalt spela online på Internet. Numer så är det betydligt lättare att spela både kortspel och andra spel då nätet erbjuder fantastiskt mycket olika spel. De kan vara anpassade både för dator, mobil och surfplatta.

Blackjack

Black JackSjälvklart måste vi nämna detta klassiska spel som spelats länge på Casinon runt om i världen. Blackjack är ett kortspel som många uppskattar och det är relativt enkelt att spela. Det hela går ut på att komma så nära 21 som möjligt.

Man spelar mot en dealer som ger sig själv och de som spelar kort, man kan välja att stanna på de kort man fått eller ta nytt kort och hoppas på att man inte blir tjock. Både ditt och dealerns mål är att få 21 eller komma så nära som det bara går, för du högre värde än dealern vinner du. Får du och dealern samma värde på korten får du tillbaka din insats.

Texas Hold’em

Texas Hold'emSka man spela poker så är Texas Hold’em den klart vanligaste varianten. En snabb förklaring på hur detta går tillkommer här, du som spelare blir tilldelad två hålkort. Det är kort som endast du ser och är enbart för dig, ingen kan eller får se dessa kort. Fem kort läggs upp synliga på spelbordet så att alla spelare kan se dessa kort. Dessa kort kan alla spelare använda sig av för att få ihop sin kombination av fem kort inklusive sina två hålkort som man sitter med.

Man kan alltså använda sig av ett hålkort och fyra av de som ligger öppna på bordet eller båda hålkorten och tre öppna kort för att skapa sin femkortshand. Man spelar fyra olika satsningsrundor innan det är dags för den så kallade Showdown. Det är när de kvarvarande spelarna visar upp sina händer, den som sitter på den bästa kombinationen med fem kort vinner den pott som blivit under spelets gång.